Recensies


In april hebben wij onze Hovawart Shiva moeten laten inslapen, ze is ruim 12 jaar geworden.
Wij zijn gevallen op dit geweldige ras door het karakter en intelligentie van deze honden. Eerst wilden we nog wachten met een nieuwe hond, maar door een klant van onze dierenspeciaalzaak, Familie Kortlever, werden wij er op geattendeerd dat er bij hun fokker, bij Charlotte, weer een  nestjes Hovawarts kwam.
We hebben direct contact met haar opgenomen en kwamen op de lijst te staan.  
Onze eerste kennismaking met Dushy's Diamond was zeer plezierig. We werden hartelijk ontvangen door 3 geweldige Hovawarts en  Charlotte. We werden tijdens de zwangerschap en het opgroeien van de jonge pups telkens goed geïnformeerd, met leuke foto's en filmpjes.  Charlotte is zeer betrokken en een goede fokster waarbij geen moeite te veel is. Nu 12 weken later hebben wij een schat van een Hovawart, Pleun, die al helemaal bij ons gezin hoort.

Hartelijke groeten, Sijlia en Bert van ZandwijkWe zijn super tevreden  over Dushy's Diamond /Charlotte.

Vanaf  het eerste moment was er goed contact tussen Charlotte en ons.

Ze gaf ons een vertrouwd en eerlijk gevoel voor de aanschaf van onze eerste Hovawart pup.

Wij zijn voortdurend op de hoogte gehouden vanaf de dekking ,tot de geboorte, totdat we onze pup liefdevol in onze armen konden sluiten.

Ook dat we de mogelijkheid hadden om een paar bezoeken te mogen doen hebben wij zeer gewaardeerd.

De begeleiding ,en administratieve afwikkeling door fokster Charlotte is professioneel ,fantastisch en aanbevelenswaardig.

 

Hartelijke groet Sam & Clasina Jansen

Wonende te NieuwlandWat zijn we blij met ons nieuwe gezinslid Fender (Dushy's Diamond Cooper). Vanaf dag 1 zindelijk, knuffelig, aanhankelijk, maar ook meteen zichzelf al kunnen vermaken. Echt een super pup! Allemaal dankzij Charlotte en mama Kayla!
Haar keuzes in de lijnen waarmee ze fokt werpen zijn vruchten af; stuk voor stuk prachtige, lieve en leergierige pups.
Toen wij Charlotte ontmoetten voelde het vanaf moment 1 al goed. Het gesprek ging natuurlijk over de liefde voor honden en andere dieren, maar ook al snel over onze privé levens buiten dierenliefde om. Het klikt enorm goed en dat contact blijft. Niet alleen vanwege de honden, alle antwoorden op onze vragen en tips die Charlotte geeft, maar wij hebben er voor ons gevoel echt een vriendin bij! Charlotte is iemand wie haar hart en gevoel volgt, dit pakt zo goed uit dat wij haar daar ook volledig op kunnen vertrouwen en zo zie je maar; eind goed, al goed.
Wij zijn ontzettend dankbaar voor alle goede zorgen en liefde die (Fender) Cooper van Charlotte heeft mogen ontvangen in de eerste 8 weken van zijn leven, en nu nog wanneer we elkaar weer opzoeken.

Robbin & Carla

Via een omweg kwamen wij bij Charlotte terecht.
Wij hadden nog geen ervaring met Hovawarts maar met Charlotte en haar 3 lieve dames klikte het meteen! Wij waren verliefd en met alle informatie, tips en tricks van Charlotte hadden wij er vertrouwen in.
We mochten 3x kijken bij de pups die een fijn eigen verblijf hadden en heerlijk konden ravotten, ontwikkelen en spelen.
Het contact verliep heel fijn. We werden op de hoogte gehouden met berichtjes en foto's en konden alle vragen stellen. Ook werd zindelijkheid al gestimuleerd en ging dit in zijn nieuwe huisje dus ook al erg goed!
We hebben een heerlijke pup die goed bij ons past door de puppy test en de door de kijk die Charlotte er op heeft. We zijn ontzettend gelukkig met onze Joep en hij ontwikkeld en groeit als kool! Charlotte, ontzettend bedankt voor de goeie zorgen!!

Florentien en Terence
Hoi Charlotte.

We hebben onze hovawart pup Banjer, (Dushy's Diamond Beau-no) nu een week in huis.
Dank voor alle goede en intensieve zorgen rond dit nest. Je geeft jouw honden en de pups wat ze nodig hebben en gaat voor ze door het vuur. Wij zijn erg gelukkig met ons gezonde, stabiele hondje, die dol is op buitenspelen.
We haalden de laatste pup van het nest op en jij stond daar met een brok in je keel. Een beter bewijs van werkelijk goede zorg is er toch niet ? Dank je wel voor een geweldige puppystart en veel succes en geluk met jouw mooie honden !

Familie Balk


Vrijdag 24 juli 2020 was het dan eindelijk zover! BamBam, door ons Syb gedoopt, werd 8 weken en mocht hem worden opgehaald. Wat hadden we hier lang naar uitgekeken!
Syb is een  lieve, rustige en goed gesocialiseerde Hovawart. Hij is gek op mensen en op onze andere Hovawart en paste zich al heel snel aan aan zijn nieuwe gezin. Charlotte heeft ons gedurende het hele traject fantastisch op de hoogte gehouden van het wel en wee van het (toekomstige) nest, zowel via de app als via haar website.
Ze doet er alles aan om haar pups gezond groot te brengen en voedt ze met veel liefde op. Ook staat ze de toekomstige eigenaren met raad en daad terzijde. Ze kijkt goed bij welke familie welke pup past.
Kortom, een heerlijke hond rijker en een fokker met liefde voor haar vak. Dank Charlotte!


Erik. Danielle, Bente en Eise Beek
In februari 2020 zijn we in contact gekomen met Charlotte. 

Na een fijn gesprek waren we het er al snel over eens dat we heel graag een Hovawart pup van Ivey zouden willen.
Wat een mooie, lieve hond. Daarna volgde een spannende tijd, waarbij Charlotte ons via de blog en WhatsApp op de hoogte heeft gehouden. Wekelijks kwam er een update hoe het ging, en vaak kregen we via WhatsApp nog wat extra foto's en filmpjes.
Eind mei werden dan eindelijk de puppy's geboren. Door corona is het allemaal iets anders verlopen dan normaal, en Ivey en de pups hebben ook veel te verduren gehad.. Hierbij is het voor ons duidelijk geworden dat Charlotte alles voor haar honden over heeft. En wat zijn ze leuk geworden! Wij zijn heel erg blij met onze Kes en kunnen met vragen nog altijd bij Charlotte terecht. Dit vinden we heel fijn aangezien het onze eerste hond is. Al met al, zijn we dus heel blij dat we voor Charlotte gekozen hebben!

Groetjes Rob & Anne


Nadat onze prachtige Hovawart afgelopen jaar is overleden, zijn we dit jaar op zoek gegaan naar opnieuw een Hovawart pup.
Na enig speurwerk zijn we in contact gekomen met Charlotte. Van beide kanten is er vanaf het begin een heel prettig contact geweest.
Haar slogan “waar liefde, zorg en welzijn voor de Hovawart hoog in het vaandel staan, maakt ze meer dan waar. We zijn van alle details van begin tot het eind en ook daarna geweldig op de hoogte gehouden. Ondertussen hebben we een Beauty van een pup rondlopen.  
Bedankt voor alles.

Fam Kortlever
Ik wilde al een lange tijd een Hovawart en zag de site van Charlotte. Gebeld en er was gelijk een klik. Haar aanpak en zorgvuldigheid sprak ons zeer aan. Tijdens het hele proces van dekking, zwanger zijn, geboorte en nu de nazorg is dat zo gebleven. Er was veelvuldig contact en het voelde heel verbonden. Ze wil weten wie je bent als baasje en verteld wat zij voor haar pups verwacht van je.

De tijd en het werk wat Charlotte in dit nest heeft gestoken laat zich nu zien in de kwaliteit van alle 9 pups.
Wat we graag nog even willen vermelden zijn de complimenten die onze dierenarts maakte voor Charlotte.
De DA was zeer onder de indruk van de gezondheid van onze Mickey, hoe relaxed ze was, de voeding die gegeven is , alle informatie die beschikbaar is over haar. De zorgvuldigheid en betrokkenheid waarmee Charlotte vond zij bewonderingswaardig. (want helaas ziet zij veel te vaak zieke of zwakke pups op haar spreekuur)

Charlotte bedankt voor al je goede zorgen, je bent een topper !

Veel liefs van Ruby, Ronald, Wies, Morris en Mickey.
"Go Puppy's"
Onze zoektocht naar een pup..
Na kennismaking met een hovawart bij ons in de buurt waren we helemaal enthousiast over de hond.
Kort daarna zagen we een advertentie Puppy plaats van dushy's diamond. Na het lezen van de website en vooral van het dagboek nest A waren we nog enthousiaster, het voelde zo goed. Contactformulier ingevuld en wachten op een reactie. Gelukkig kwam het belletje snel en hadden we een fijn gesprek. .

Op 1 februari kennis gemaakt met Ivey en Charlotte, ook die kennismaking was fijn. Nu was het wachten wanneer Ivey loops zou worden en uiteindelijk gedekt. Super fijn dat er veel App contact was en elke week een uitgebreid verhaal op de website. Het bleef wel spannend door de Corona etc.. In de 6e week mochten we met 2 personen kennismaken met de pups. Dit was leuk maar ook erg onnatuurlijk doordat we ze niet mochten aanraken.

Charlotte heeft ons gedurende het hele proces heel goed op de hoogte gehouden en stond altijd open om ons te woord te staan.

Nu is Bijoux een week bij ons en het gaat super goed. Wij zijn superblij na 8 maanden weer een hond in huis te hebben😊

Ingrid


Na een zoektocht op internet contact gezocht met Charlotte..
Een heel leuk en gezellig gesprek was het begin van een intensieve en mooie tijd. Nadat de dekking, ondanks Corona in Berlijn , met Ivey goed was verlopen werd het steeds spannender ..

Is het gelukt? Hoeveel pups komen er?

Charlotte heeft ons elke week , en vaak zelfs meer, op de hoogte gehouden.

Na de bevalling werd duidelijk dat wij een reu zouden krijgen. Onze grootste wens!

Heel veel complimenten voor Charlotte en zeker het volgen van haar gevoel. Alles klopte.
De keus van welke reu, wat het beste zou passen en wat we aan zouden kunnen na 2 eerdere hovawarts.

Ze maakt haar slogan meer dan 100% waar.

Lieve groet, familie Mulder uit Nijmegen.
Wat hebben wij een prachtig, sociaal en pienter hondje gekregen!

Het voortraject was boeiend en interessant om mee te maken.
Spannend was het, Ivey wel of niet drachtig ..en...zit er een blond teefje bjj?
Totdat eindelijk het verlossende telefoontje kwam, 9 pups , waarvan 1 blond teefje. Onvoorstelbaar , zij hoort bij ons, wat een prachtig nieuws.
Wekelijks kwam er een update en tussendoor nog leuke foto's zodat wij met onze kleine vergroeid raakten.
Wat een mooie manier van binding die wij uiteraard voortzetten.
Heel veel dank voor de mooie, interessante en geduldige begeleiding .


 


Op 18 febr 2019 is onze pup geboren ,een Hovawart reutje.

We konden ruim van tevoren al een reutje reserveren . Er waren er 3 en allemaal even schattig .Alhoewel ik wel direct een click had met 1 van de reutjes na een aantal kraambezoeken,in totaal 4 .
Maar we moesten wachten op de gedrags testen en beoordeling welke van de pups het beste bij ons paste .
En dat bleek dus de pup waar ik voor gevallen was te zijn .De bezoek dagen waren heel erg leuk en Charlotte vertelde honderd uit over haar hovawart en pups . Het waren/zijn ook allemaal plaatjes😍 .
Het was heel leuk om dat proces van geboorte tot het moment van de pup mee naar huis nemen mee te maken .
We hebben nog geregeld contact hoe het gaat .
Mijn hovawart pup is nu een stoere boy van 9.5 maanden .
Hij is ondeugend ,wild en super lief .
Wat hou ik van die boef!

Groetjes Gery en een poot van Jax 


In maart werden de 1e contacten gelegd na een gesprek waarin Charlotte goed kon bekijken of je eventueel een pup zou mogen uitzoeken zijn we langs geweest.

Hier kon je echt zien wat een liefde Charlotte heeft voor de dieren. Ze was met alles goed voorbereid en op de hoogte en ook al was het haar 1e nest petje af hoe ze het allemaal deed!

Voordat we de pup mochten halen hebben we begin april een middag samen met alle andere nieuwe pup eigenaren gehad. Een dag waarin we veel informatie kregen van de Hovawart bond. Dit was erg fijn zodat je goed voorbereid was voordat de pup kwam.
Op deze dag werden ook gedrag testen gedaan.

Wat ik ook erg goed vond was dat je uiteraard mocht zeggen of je een reu of teef  wilde,  en dat je je voorkeur mocht uitspreken welke pup je wilde. Maar aan de hand van de gedragstest werd bekeken welke pup het beste in welke gezins situatie zou passen.
Charlotte was hierin erg gastvrij ( alles was bij haar thuis).
Na deze middag werd dan eindelijk bekend gemaakt welke pup bij wie zou komen.

En toen in april mochten wij als 1e onze lieve moos ophalen. Ook hier kregen we informatie mee en was ook alles super geregeld!
In oktober hebben we nog een super leuke middag gehad met al moos zijn broers en zussen bij de hovawart bond, ook dit was echt leuk.

In alles kan je zien voelen en merken hoeveel liefde Charlotte heeft voor haar dieren, het is professioneel, schoon en ze is erg flexibel!
Moos is nu ruim 3/4 jaar bij ons en nog hebben we af en toe contact dmv een foto. Uit het oog is zeker niet uit het hart bij haar!

Dank lieve Charlotte en Ivey voor de prachtig mooie hond die we hebben, we zijn er nog elke dag heel blij mee 🐶❤😘 Ilona


Als familie met twee kinderen hebben wij onze eerste hond bij Charlotte vandaan.

Ze heeft ons gedurende het hele proces ontzettend goed op de hoogte gehouden en veel foto’s gestuurd. 
We mochten ook vaak langskomen nadat de pups geboren waren. Ze heeft veel kennis van de Hovawart en je kan haar alles vragen. Ze heeft super gezorgd voor de pups en d.m.v. een gedragstest goed beoordeeld welke pup het beste bij ons gezin paste. 
Ook na het ophalen van onze pup konden we altijd bij haar terecht voor vragen. 

Kortom, we zijn heel tevreden over Charlotte en heel blij met onze  Tess! 
Begin februari 2020 zijn wij bij Charlotte op bezoek geweest om kennis te maken met haar en haar honden Ivey en Angel.
We werden hartelijk ontvangen. Charlotte heeft de tijd genomen om ons te vertellen hoe zij fokt, hoe zij met haar honden omgaat, maar ook wat zij van toekomstige baasjes van een pup verwacht. 
Ivey en Angel zijn typische Hovawarts: rustig, afwachtend naar vreemden, maar als het goed is vriendelijk en knuffelig.
We hebben voor Charlotte als fokker gekozen omdat zij goed met haar honden omgaat, de honden in een nette omgeving leven en zij een vriendelijke en stabiele Hovawart fokt. Wat ook prettig is dat Charlotte snel en duidelijk reageert op vragen.
Dit jaar lukt het ons door omstandigheden niet een pup een goed thuis te bieden, maar we hopen volgend jaar met Charlotte en een van haar Hovawart dames wel een pup te mogen verwelkomen.


Wendy & Marco