Maart 2020
Dat wachten lang duurt, weten we allemaal :) . 
Behalve Ivey, die vind wachten wel prima. Inmiddels hebben al een aantal toekomstige puppy-eigenaren kennis mogen maken met Ivey en Angel.
Nu is het wachten totdat de loopsheid doorzet en we op reis kunnen naar de mooie, lieve reu. Dan duimen op een mooie, geslaagde dekking, zodat we 2 maanden later mooie, gezonde pups mogen verwelkomen! We houden jullie op de hoogte!!!

Inmiddels kunnen we melden dat Ivey loops geworden is. Komende tijd zal in het teken staan van progesteron prikken en de nodige voorbereidingen treffen. Het wordt een spannende tijd!

Dat het een spannende tijd wordt, wisten we al. Dat het Coronavirus het nog spannender zou maken, hadden we niet gedacht. Echter hebben wij een plan B, mocht het Coronavirus roet in het eten gooien. Wij hebben dus een extra zwart/blonde reu achter de hand mocht dit nodig zijn en zullen er alles aan doen dat er mooie, nieuwe pups komen.

Inmiddels zien we een stijgende lijn in de progesteron, wat betekent dat de dekking dichtbij komt nu! Vol verwachting klopt ons hart :) ....wordt vervolgd!


De ongelooflijke reis!

Na wekenlange voorbereidingen treffen, leek alles ineens in duigen te vallen door de Corona.

Grenzen werden gesloten, lock- downs werden ingevoerd en hotels sloten hun deuren. Dagen van onrust tot gevolg en uiteindelijk slapeloze nachten over hoe nu verder.
Een heel klein sprankeltje hoop bleef, omdat de grens met Duitsland-Nederland open bleef.
Maar ondertussen ga je wel bij jezelf ten rade….goh wat kan er allemaal gebeuren, zijn we overal op voorbereid? Waar ga je slapen als alle hotels dicht zijn en ook niet geheel onbelangrijk, waar ga je eten en drinken?

Zo langzamerhand begon het niet op Expeditie Robinson te lijken, maar Expeditie Char.
Ideeën als in de auto overnachten en overleven, in quarantaine gezet worden, grenzen die ineens dicht zouden gaan….en dan zit je met je goeie gedrag.
Dus eerst maar een plan van aanpak bedacht. Als Plan A niet zou lukken, dan is een plan B in ieder geval nodig. Dus na veelvuldig overleg met de bond, besloten een goedgekeurde reu in Nederland achter de hand te houden. Een lock-down in Nederland zou ervoor kunnen zorgen dat er een Plan C zou moeten komen, maar eerst maar eens plan A en B uitwerken.

Plan B was nu gereed, dus terug naar Plan A. Een overnachtingsplek zoeken. Vele hotels waren gesloten. Een enkeling was nog open voor “zakelijke doeleinden”. Gezien mijn fokkerij uit 200% liefde voor dieren bestaat, was er daarnaast ook een stukje inkomstenbelang. Na vele telefoontjes met de Nederlandse Ambassade in Duitsland, werd duidelijk dat ik wel mocht reizen maar alle bewijsstukken er moesten zijn. Ook zou het zomaar binnen een uur kunnen veranderen, dus regelmatig contact was van belang.
Weer bellen met het hotel die ik ook moest overtuigen met bewijsstukken. Uiteindelijk hadden we groen licht gekregen om te overnachten.
Zo nu konden we doorpakken! Naar de winkel toe en een overlevingspakket bij elkaar gehamsterd! 3 dozen plastic handschoentjes, 2 flessen antibacteriële gel, 20 broodjes, flessen drinken en natuurlijk niet te vergeten een goede doos chocolade 😊. Zo hier konden we wel even mee overleven.
Ook aan Ivey haar eten werd gedacht. Voor de zekerheid maar voor 7 dagen extra eten mee. Voor het geval we daar zouden zitten en ze ineens de grenzen dicht zouden gooien. Een extra grote reiskoffer met kleding voor een week extra was ook geen overbodige luxe in de tijd van Corona.

Vrijdag bleek de progesteron door gestegen te zijn en konden we zaterdagochtend de auto in…op weg naar Duitsland. Om het risico met corona zo veel mogelijk te beperken, hadden we een eet,- en drinkpakket in de auto. In 1 ruk doorkarren naar de plaats van bestemming!

We werden zeer warm onthaald door de eigenaresse van de reu. Ook de reu zelf was zeer enthousiast en gelijk op slag verliefd op Ivey! Ook Ivey wist de charmes van deze mooie reu te waarderen. Na een korte kennismaking, was de probleemloze dekking al snel een feit.
Ook zondag was het verliefde stel al snel een eenheid! Helaas was het daarna tijd om afscheid te nemen. Het was een onvergetelijke ontmoeting voor zowel mens als dier!

Maandagochtend 30-03-2020…we zijn na een probleemloze rit weer in Nederland gearriveerd!

Nu breken er spannende weken aan. 


BEIDE OUDERS KOMEN IN IEDER GEVAL 1 DING OVEREEN....ZE HOUDEN GRAAG OVERZICHT VANAF EEN HOGE TAFEL!Week 1.....is voorbij gevlogen!
Aan Ivey is nog weinig te merken. Behalve dat ze sinds dag 2 's morgens begint te joelen als ik haar knuffel. Een bekend symptoom wat ze bij haar 1e nest ook deed...alleen pas vanaf de 2e week. Nu lijkt het allemaal wat vlotter te gaan. Ook her en der wat licht braaksel gevonden.

De afspraak voor de echo staat gepland op 24 april! Spannend! 


Week 2
De 2e week is alweer voorbij! Hoewel het redelijk normaal is dat je de 1e 3 a 4 weken weinig opmerkt bij een drachtige teef, zie ik toch wel kleine bijzonderheden. Zo is Ivey haar vachtgeur ineens een stuk milder en zijn de speelpartijtjes met Angel een stuk korter dan normaal :) . Ook is het aanvullen van de waterbak een stuk vaker dan normaal. Over 2 weekjes zullen we meer weten, fingers crossed! 

Ondanks alle bizarre omstandigheden wensen wij jullie een goede en gezonde Pasen!! 


Week 3

De 3e week is wederom voorbij gevlogen. Nog een paar dagen te gaan en dan weten we echt of Ivey drachtig is.
Persoonlijk heb ik wel het gevoel dat de dekking gelukt is....merk toch steeds wat meer individuele verschillen bij Ivey.
Ook begint haar vorm richting haar bekken anders te worden. Nog een paar spannende dagen en dan weten we of het gelukt is!
Wordt vervolgd :) 


Week 4

Wachten, wachten en wachten.....het werd beloond :) . Ivey is drachtig bevonden op 24-4-2020.
De nieuwe eigenaren zijn al op de hoogte gebracht. Nu is het even afwachten hoeveel eruit komen rollen :) . 
We zijn enorm opgelucht dat het allemaal gelukt is in deze bijzondere tijd met Corona.
Nu kunnen we alvast gaan beginnen met de voorbereidingen van de kraamkamer! Ook het buitenverblijf krijgt een grote renovatie, zodat de pups straks naar hartenlust veilig kunnen spelen op het buitenterrein. 
Week 5

En weer een week voorbij gevlogen! Ivey haar speeluurtjes beginnen wat af te nemen. Vooral veel rusten. Ook haar eten laat ze nu geregeld even staan. 
Op een later moment eet ze het dan gelukkig wel weer op. De kleintjes moeten natuurlijk wel goed gaan groeien!
Ook hebben wij deze week een onverwachtse leuke verrassing mogen ontvangen :) ! Een 3e lieve teef die zich perfect in de roedel wist te plaatsen.
Ik heb geprobeerd wat degelijke foto's te maken, maar de dames waren lastig te fotograferen haha. Hierboven een impressie van onze nieuwe aanwinst Kayla in de roedel!


Week 6

Daar zijn we weer! Inmiddels 43 dagen verder na de dekking.
We zijn al over de helft en het einde begint in zicht te komen :)!

Inmiddels ga je denken...goh hoeveel pups, welke kleurtjes, enz....maar vooral in deze bizarre tijden...laat ze alsjeblieft gezond en goed ter wereld komen!
En dan is de vraag nog...worden ze echt volgens het boekje geboren? Dus 28 mei (wat Ivey met haar vorige nest wel deed) of gaat ze het spannend houden tot dag 63.
Hoe dan ook...we mogen er wel vanuit gaan dat we vandaag over 3 weken wat pups hier hebben liggen! 
Inmiddels is de werpkist in gebruik door Ivey. Ook de nodige schema's zijn al gemaakt. Zo is er een schema om Ivey haar temperatuur bij te gaan houden een paar dagen voor de bevalling. Zodra de bevalling komt, zal haar temperatuur ineens ruim een graad dalen. Dit is dus een mooie graadmeter.
Ook zijn de schema's voor de pups al klaar, zodat alles nauwkeurig bijgehouden kan worden.
Ivey wordt met de dag wat slomer. Ten opzichte van de eerste dracht lijkt alles nu wat sneller te gebeuren qua gedragsverandering en lichaamsverandering.
Hieronder een paar foto's! 


Week 7

Zo, vandaag heb ik de pen/computer van mijn mama gepikt. 
Ik lees hier hoe het met mij gaat, maar dat kan ik jullie ook wel zelf vertellen.
Dat ik in ganzenpas loop en hoogzwanger ben, wil niet zeggen dat ik niks meer kan!
Moet wel eerlijk zeggen dat ik het soms wat zwaar heb hoor. Mijn dikke buik zit mij behoorlijk in de weg.
En wat denk je, komt mijn mama weer met dat stomme eten aan! Komt m'n neus uit (en soms ook wat vlot via mijn achterste maar dat komt niet door mij hahaha lekker puh..komt door die hobbeltjes in mijn buik).
Ik ben nu heel goed in constant mijn eten laten staan. Maar soms doe ik wel een poging, want dan is mijn mama weer creatief geweest! Een stukje kaas, een snoepje, een beetje rijst, een koekje...niks is meer nieuw...
Ben nu zover dat ik met mijn neus kan ruiken waar ze zijn, knabbel ik het lekkerste op en laat ik mijn voer weer staan.
Toen ik dat van de week weer deed, sprak mijn mama mij bezorgd toe. Dus ik luisterde braaf naar wat ze te vertellen had....weet je wat ze toen deed....ging ze met haar handen mijn natte brokken (want gewelde brokjes vind ik nu weer lekkerder dan hard) uit mijn bak staan vissen handje voor handje...en dat mocht ik dan opeten. Maar eerlijk = eerlijk...uit haar hand eten vond ik eigenlijk wel lekker...vooral lekker makkelijk! Zie je het voor je...ik lekker languit en m'n eten wordt geserveerd haha. Dat kan vast niet iedereen zeggen! M'n mama vond t wat minder lekker geloof ik, maar ik had het toch voor elkaar :) !
Verder vind ik uitlaten nog wel leuk, maar ben blij dat Kayla en Angel snelheidswedstrijdjes doen...dan kan ik mooi even scheidsen als dat nodig is. Want he, ik ben wel zwanger maar nog steeds de baas!
En dan kom ik weer binnen van het uitlaten...en dan wil mijn mama weer even aan mijn buik voelen. Ik vind dat prima hoor al die aandacht en dat gekroel...alleen snap ik niet waarom ze nou zo blij doet als ze weer zo'n bobbeltje in mijn buik voelt bewegen?!
Heb ook begrepen dat ik dit nog 2 weken moet volhouden pfff. Mijn mama en ik zijn best blij als het zover is. Tot volgende week!


DAG 57

En weer een week voorbij. Een week waarin de pups een flinke groeispurt doormaken!
De pups bewegen goed en krijg er geen genoeg van om weer even te voelen hoe de kleine boefjes lopen te spartelen :) !
Ivey vindt al dat getrappel soms wel eens te gek, dan bromt ze wat om vervolgens de welbekende "Hovawartzucht" eruit te gooien.
Ook het eten gaat nog steeds moeizaam. Maargoed ieder handje aan voer wat erin gaat, is weer een stap in de goede richting!
De dierenarts heeft ook nog even wat adviezen gegeven en daar moeten we het de laatste dagen maar even mee bolwerken :).
Alle dekentjes, handdoeken en spulletjes staan klaar voor gebruik! 
Ook de temperatuur in de werpkist is gemeten. Dit is enorm belangrijk, want de pups mogen het niet koud krijgen!
Houdt de blog goed in de gaten, want het volgende bericht kan zomaar zijn dat er mooie pups ter wereld zijn gekomen!!!

 


DAG 61

Het zou vandaag moeten gebeuren, maar Ivey denkt daar anders over :).
Vanmorgen nog rustig mee geweest op wandeling en ook haar temperatuur oogt nog stabiel.
Er rest ons niks anders dan nog geduld te hebben :)! De pups bewegen goed, dus die vinden het nog prima in de mama buik!
29 mei De dag van de bevalling!

Donderdagavond zakte Ivey haar temperatuur al iets.
En vanmorgen begon ze echt bijzonder gedrag te vertonen.
En toen ging alles ineens heel snel!

Om 11.55 brak het vruchtwater en om 12.00 kwam Dushy’s Diamond Beauty tevoorschijn. Met een flinke krijs kwam madam ter wereld! Een prachtig mooi zwart/blond teefje van 605gram.

Na een tijd van verzorgen, dient de 2e pup aan om 12.47. Een zwarte blonde dame genaamd Blanch.
Een flinke dame van 660gram.

Vervolgens is het tijd voor de reuen. Om 13.44 komt Bam Bam aankloppen 😊 !
Deze mooie zwart blonde reu komt uit op 610gram.

De 2e reu vind het nodig om ons allen een tijd te laten wachten. Pas om 15.28 komt Brandon ter wereld. Wederom een zwart blonde reu. Wel de lichtste van de 3…558gram.

Vervolgens laat Ivey weer netjes het klokje rond gaan en dient reu nummer 3 zich aan om 16.27.
Deze zwart blonde reu genaamd Beau – No, tikt 635gram aan!

En dan wederom exact een uur later om 17.28…mijn 1e gefokte blonde Hovawart teef genaamd Babouskha.
Een plaatje om te zien met haar blonde vachtje. Met 595gram is zij ook mooi op gewicht.Ivey vindt het nog wel goed om even door te gaan en brengt om 18.24 de 7e zwart blonde pup ter wereld. Het is wederom een mooi teefje genaamd Butterfly. Deze dame is met 555gram de lichtste pup uit het nest, maar zeker net zo mooi als de rest!

En het klokje is weer een uur rond en Ivey vind het tijd voor nummer 8. Alweer een mooie zwart blonde teef die om 19.33 ter wereld komt. Met 615gram zit ze mooi op gewicht. Ze krijgt de naam Bijoux.

En dan is er rust in de tent…maar toch heeft Ivey nog af en toe een lichte wee. Komt het door de nageboorte die nog moet komen of klopte mijn gevoel misschien toch???
Ivey heeft het heel spannend gehouden, maar om 22.45 blijkt mijn gevoel toch te kloppen. De laatste Hovawart teef wordt geboren met de naam Baby. Ze mag dan de laatste “baby” zijn, met 670 gram laat ze al haar broertjes en zusjes achter zich 😊

 

Moeder en kids zijn de nacht goed doorgekomen. Alle pups doen het supergoed en we verheugen ons op de weken die komen gaan met alle veranderingen! 9 gezonde pups, 3 reuen en 6 teefjes...TROTS!!!


Dag 2
Inmiddels met z'n allen aan het bijkomen van alle veranderingen de laatste 24 - 48 uur. 
Angel die het wel gek vindt dat haar mama zo vaak binnen is...Kayla die het gek vindt dat Angel zo gek doet....en Ivey die het gek vindt dat haar baasje door het dolle is, maar ook moe is :) . 
Gelukkig doen de kleine rakkertjes het goed. We houden de gewichten nauwkeurig in de gaten. De keeltjes worden regelmatig getest als mama Ivey niet snel genoeg reageert. Ivey begint zich langzaamaan ook wat beter te voelen. Ze eet alweer koekjes en ook melk gaat er goed in. De brokjes worden nog een beetje genegeerd, maar dat komt ook wel weer goed. 
Hieronder een paar foto's van de kleintjes en van BAM BAM met zijn botje haha!Dag 6
Dat fokken met mooie honden nadelen heeft...weet iedereen wel. Slapeloze nachten die erbij horen.
De laatste paar dagen en nachten waren enorm zwaar. Vandaag was wel de zwaarste dag tot nu toe.
Van de week al bij de dierenarts geweest om Ivey aan het eten te krijgen, want hierdoor bleven de pups ook wat achter in gewicht.
We zien ze het liefst groeien en bloeien. Het groeien gaat te langzaam en dat moesten we "teckelen".
Heel langzaamaan wordt dat wat beter. Maar vandaag vond Baby dat het wel genoeg was...ze werd steeds zwakker....ondanks dat ze de zwaarste uit het nest was....was ze nu ineens niet zoveel meer waard :( . De hele dag gepoogd wat melk erin te krijgen, aan te leggen, fles geven, tranen, lieve woorden...langzaam zag ik Baby steeds verder zakken.
Direct weer de dierenarts gebeld die nog hoop had gezien mijn verhaal. Met een warme kruik, een paar warme deken en lieve woorden de kleine Baby naar de dierenarts gebracht. Hier hebben ze haar sondevoeding gegeven en mij tevens uitgelegd hoe ik dit de komende dagen/uren moest gaan toedienen.
Inmiddels niet weg te slaan bij de werpkist...als ik erin ben is Ivey ook rustiger om haar pups te voeden. 
We leven ongeveer in de werpkist, alleen slapen is op een matras iets comfortabeler :) .
Ik hoop dat we met de sondevoeding de komende dagen even wat sprongen vooruit kunnen maken!
Lieve berichtjes worden gewaardeerd, maar excuus als ik even weinig/niet snel reageer.

 

Dag 10
Een aantal heftige dagen en nachten zijn achter de rug. Ivey bleef te weinig melk geven, waardoor ook de andere pups aan sondevoeding moesten geloven. Het valt niet mee om zoiets te doen met 9 pups. Gelukkig kwam er van verschillende hoeken hulp, want zoiets moet je toch met z'n 2-en doen. 

Gelukkig zijn de pups gisteravond dusdanig aangesterkt, dat ze vanmorgen hebben besloten de fles te accepteren! 
Daar ben ik heel blij mee, want het scheelt een hoop gestress, geregel en geduld.
Ivey daarentegen accepteert alleen kipfilet en carpaccio :( . We blijven proberen en hopen met creativiteit eruit te komen!
Hieronder een paar foto's van de boefjes tijdens het wegen en de fles voeren.

Dag 14
Wat een bijzondere dagen weer meegemaakt.
De pups die nu steeds meer beginnen te lopen, de 1e blafjes die zijn waargenomen en ook de 1e serieuze grommetjes zijn een feit!
Fijn om te zien dat de pups goed groeien na een wat moeizame start. Alles lijkt nu wat rustiger te worden, behalve als ik de werpkist in loop. 
Dan wordt alles wakker en is het een race wie er als 1e bij de fles is :). De 1e pups zijn nu al over 1KG heen!!
Ivey begint gelukkig ook wat beter te eten...gelukkig maar want de carpaccio en kipfilet waren iedere keer uitverkocht door een wat grotere afname van 1 klant hahaha.
We hopen nu dat we even in wat rustiger vaarwater blijven en wat minder slapeloze nachten krijgen......wordt vervolgd! 


2,5 week verder...……..

…..en een hoop zorgen verder :( . Van sonde voeding naar een moeilijk etende Ivey...en dan nog even een melkklierontsteking eroverheen bij Ivey. 
Het waren zware dagen en weken. Inmiddels zelf 3 kg lichter, maar de pups hebben dat mooi erbij gegeten...nog niet per pup haha, maar dat zal vast niet lang meer duren.
De pups hebben inmiddels de oogjes allemaal open en worden dol enthousiast zodra ze mij horen. Dat zijn dan weer mooie lichtpuntjes na alle tegenslagen en zorgen.
Gelukkig krijg ik veel hulp van lieve mensen. 3 tot 4 keer per dag extra flesvoeding is 4 x 2,5 uur verder...een fulltime job is het zeker.
Maar enorm dankbaar dat de kleintjes allemaal steeds sterker worden en ze er allemaal nog zijn!
Inmiddels ook wat leuke foto's kunnen maken van de boefjes. Geniet ervan!


De 3 weken zijn alweer voorbij.....

In de laatste week een hoop gebeurt. De pups zie je met de dag veranderen en groeien!
Sommige pups gaan al gestaag richting de 2 KG!
Sinds eergisteren begonnen met papjes....papjes van gestaafmixte brokjes :) ...met een beetje melk erdoorheen en roeren maar. Het lijkt een beetje op kruidnotenmix! De pups vinden het om te smullen....voor mij waren de foto's om te smullen :) (zie hieronder).

Ook mochten de pups voor het eerst naar buiten. Dat was wel even spannend, maar al snel gingen de eerste pups op avontuur!
Een hoop leuke veranderingen dus de laatste week. Ik vermoed dat de komende weken ook een hoop nieuwe karakters naar voren zullen komen! Ook de nieuwe voerbakken zijn gemaakt...zo kunnen de pups straks lekker eten zonder last van de buurtjes door de handige tussenschotjes!


De 4e week is een feit!

De 4 weken zijn al aangebroken. We hadden prachtig weer...soms net iets te warm.
Angel en Kayla bekijken iedere keer samen wat er allemaal op een dag gebeurd. Zij worden niet vergeten en als we ze toch eventjes vergeten, komen ze snel aandacht halen :) .
De boefjes beginnen aardig buiten te wennen. De paarden vinden het reuze interessant en de pups net zo. 
Ook leuk om te zien dat ze achter je aan beginnen te huppelen. Zodra ze je stem horen is het actie!
Onderling wordt er een hoop gespeeld en soms gegromd. Ook de nieuwe voerbakken zijn een groot succes, hoewel er soms wel eens eentje nog extra probeert te bietsen!
Mooi om te zien....een gekke gedachte dat de pups over 4 weken weg gaan...een grappige gedachte dat er door het hele land mensen zijn die de dagen aan het aftellen zijn :) ...FIJN WEEKEND!Week 5
De weken vliegen voorbij. Waren er voorheen nog veel slaapmomentjes...nu wordt dat steeds minder en wordt er veel meer gespeeld en ontdekt. 
Ook de 2e wormenkuur is alweer een feit. Een voorraad aan doosjes was nodig om al die bekjes te vullen :) .
De knuffelbeer is ook een leuk speeltje onder de pups. Regelmatig wordt deze van meerdere kanten aangevallen.
Maar de knuffelbeer wordt ook gebruikt om op te slapen!
Volgende week komen de pups voor het eerst oog in oog te staan met hun nieuwe baasjes voor een kennismaking.
Alvast een fijn weekend!Week 6
Wat een drukke week achter de rug!
De pups zijn gechipt, zijn naar de dierenarts geweest met de auto (een halve volksverhuizing :)) en een paar nieuwe eigenaren hebben de pups in levende lijve mogen aanschouwen. Helaas wel met aangepaste maatregelen, maar dat mocht de pret niet drukken. Zelfs regenbuien werden getrotseerd om even een kiekje van de pups te hebben. Uiteraard wel in stijl onder de Hovawart paraplu :)Bij het chippen waren de pups super dapper. Geen enkele pup heeft ook maar een kik gegeven, terwijl de naald toch best wel groot was. Ook bij de dierenarts waren ze stuk voor stuk even sterk. De dierenarts was zeer te spreken over de pups hoe ze eruit zien.
Helaas had 1 pupje een beetje koorts, dus die mag volgende week nog even voor een prikje. Ook waren er 2 pups waarvan de chip eruit was gegaan...ach tja laten we eerlijk zijn...het was een paar dagen rustig, dus nu was t weer even tijd voor wat nieuwe gekkigheid.

Belangrijkste is dat de dierenarts ze allemaal goed heeft bevonden. Wel vonden de pups het spannend zo weg uit het nest. En tja hoe neem je even 9 pups mee + moederhond. Waar Royal Canin voertonnen al niet goed voor zijn :) . Moet immers wel veilig zijn onderweg. Je wilt niet dat er ineens een pup uitbreekt onderweg. Dus 3 Royal Canin voertonnen op de achterbank...in de gordel...Ivey in de achterbak en gaan met de puppytaxi!!

Een raar idee dat de pups over 2 weken worden opgehaald...nog even genieten van de goeie momenten!


Week 7
Wat een horrornacht was het hier :( . 
Ivey werd gisteravond ineens heel ziek. De koorts steeg met het uur en zag haar per uur een paar jaar ouder worden.
Na een paar keer met de dierenarts gesproken te hebben er heen gegaan.
Allerlei onderzoeken...een opname werd niet uitgesloten. Gelukkig mocht ik haar uiteindelijk mee naar huis nemen.
Er waren hoge infectiewaarden in haar bloed gevonden. Waarom het allemaal zo op ons padje komt, geen idee.
Wel heel blij dat Ivey nu vanmorgen weer ietsjes beter lijkt. Was even bang haar te gaan verliezen..het ging allemaal zo snel!
Gelukkig doen de pups het super...de boefjes hebben vannacht voor het eerst alleen geslapen op advies van de dierenarts.
Ze hadden de krantjes gebruikt voor de behoefte en de rest was netjes droog!
Vandaag een mooie zonnige dag na een slapeloze stressnacht....we hopen dat alles nu even rustig mag blijven tot de nieuwe eigenaren de boefjes op komen halen! Duimen jullie mee!
Hieronder nog een paar mooie foto's van de grote kleine boefjes.En toen waren de drukke weken voorbij! 
Ineens is het stil in en om het huis. De nieuwe eigenaren hebben de pups met veel blijdschap in ontvangst genomen.
Hieronder een paar leuke kiekjes. Leuk om elkaar via de app te contacten en de groei van de pups verder mee te maken!
Bedankt voor alle lieve berichten, attenties en gebaren!